06.04.2014 22:58

Parma verrast Napoli

Parma heeft in de Italiaanse competitie Napoli verrast. De topper in Stadio Ennio Tardini eindigde zondagavond tot grote vreugde van de fans in 1-0. Marco Parole maakte tien minuten na rust de enige treffer, een heel fraaie, op aangeven van Mattia Cassani.

De nummer drie van de ranglijst joeg daarna vergeefs op de gelijkmaker. De Colombiaan Duvan Zapata, ingevallen voor Gonzalo Higuain, claimde vergeefs een strafschop omdat Parma-doelman Antonio Mirante hem bij de benen greep en vloerde. De scheidsrechter dacht er anders over. In de slotfase schoot Lorenzo Insigne in kansrijke maar niet gemakkelijke positie voorlangs.

Door de zege passeerde Parma Lazio weer en bleef de club zesde in de Serie A met 50 punten, evenveel als Internazionale, dat een beter doelsaldo heeft. Napoli zag de achterstand op AS Roma, dat met 3-1 won bij Cagliari, groeien tot 12 punten. Koploper Juventus, die maandag Livorno ontvangt, is bijna uit zicht.