04.05.2014 22:53

Nigel de Jong kopt AC Milan langs Inter

Nigel de Jong heeft AC Milan zondag aan een overwinning op stadgenoot Internazionale geholpen. De Nederlandse middenvelder zorgde in de 66e minuut met zijn hoofd voor de enige treffer in San Siro: 1-0. De Jong kroop bij een vrije trap van Mario Balotelli slim voor Esteban Cambiasso en kopte de bal hard in.

De Jong hield de ploeg van trainer Clarence Seedorf zo in de race voor Europees voetbal. De 'Rossoneri' klommen naar de achtste plaats in de Serie A, nog maar 1 punt achter Torino dat als nummer 6 van de ranglijst momenteel een ticket voor de Europa League in handen heeft. Inter staat vijfde, met 3 punten meer dan Milan. In de Italiaanse competitie zijn nog twee speelrondes te gaan.

Zonder de geschorste De Jong moest AC Milan vorige week op bezoek bij AS Roma na vijf overwinningen op rij weer eens een nederlaag incasseren (2-0). In de immer beladen derby van Milaan tegen Inter stond de international van Oranje weer aan de aftrap. De Jong werd de eerste Nederlander sinds zijn huidige trainer Seedorf die scoorde in de Milanese derby. Seedorf deed dat op 29 oktober 2006 namens AC Milan, al kon hij toen daarmee niet een nederlaag voorkomen (3-4).

Na het doelpunt van De Jong scoorde de rood-zwarte brigade nogmaals via Giampaolo Pazzini, maar de spits stond buitenspel toen hij een schot van Balotelli achter Inter-doelman Samir Handanovic tikte. Urby Emanuelson bleef de hele wedstrijd op de bank naast Seedorf zitten.

 

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner