06.05.2014 21:14

Sassuolo doet goede zaken in spektakelstuk

Domenico Berardi heeft zijn club Sassuolo dinsdag aan een belangrijke overwinning op Fiorentina (3-4) geholpen. De 19-jarige aanvaller tekende voor de eerste drie treffers van zijn ploeg in Florence.

Sassuolo klom van 18e naar de 16e plaats van de Serie A, die 20 deelnemers kent. Die positie volstaat in de eindklassering voor handhaving op het hoogste niveau. Fiorentina blijft vierde, een klassering die deelname aan de voorronde van de Champions League oplevert. Internazionale, de nummer vijf van de ranglijst, volgt op 4 punten. Er staan nog twee competitiewedstrijden op het programma.

Berardi maakte een onvervalste hattrick voor rust (0-3). De aanvaller verraste in januari ook al met maar liefst vier treffers tegen AC Milan (4-3). Gonzalo Rodriguez tekende na rust namens Fiorentina voor 1-3. Nicola Sansone herstelde de marge van drie doelpunten (1-4), op aangeven van Berardi. Invaller Giuseppi Rossi en Juan Cuadrado zorgden met twee treffers in 3 minuten nog voor een spannend laatste kwartier. Fiorentina wist het feestje van Sassuolo en Berardi echter niet meer te bederven.