30.05.2014 21:33

Parma-voorzitter: “De club staat te koop"

'Bad boy' Antonia Cassano begroet Parma-voorzitter Tomasso Ghirardi. (30-05-2014)
'Bad boy' Antonia Cassano begroet Parma-voorzitter Tomasso Ghirardi. (30-05-2014)

Tomasso Ghirardi heeft vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt dat hij Serie A-club Parma in de verkoop zet. De voorzitter van de Italiaanse club is de voetbalwereld helemaal zat. Aanleiding daarvoor is de beslissing van de Italiaanse bond om Parma geen ticket voor de Europa League te geven.

Parma behaalde op de slotdag van de Serie A een ticket voor de Europa Leauge door op de zesde plaats te eindigen. De Italiaanse bond besloot echter om de club van trainer Roberto Donadoni geen startbewijs te geven, omdat de club had nagelaten drie ton aan belastingen te betalen. De Serie A-club kreeg in hoger beroep geen gehoor. Parma gaat nu via het mondiale sporttribunaal CAS alsnog het startbewijs proberen af te dwingen.

Voor Ghirardi is het echter al te laat. De 39-jarige voorzitter is de voetbalwereld helemaal zat en kondigde vrijdag op een speciaal belegde persconferentie zijn vertrek aan. “Het is jullie gelukt om mij uit de sport te trappen. Het is jullie gelukt om mij mijn grootste passie te ontnemen”, zei een woedende Ghirardi. “Jullie zouden je allemaal moeten schamen. Ik ben klaar met het voetbal, ik ben klaar met de sport. De club staat te koop.”

Indien het startbewijs voor de Europa League in hoger beroep niet alsnog wordt toegewezen aan Parma, dan krijgt Torino het ticket.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner