16.06.2014 10:00

Speler van de dag: Benzema bewijst waarde

Karim Benzema maakt vlak voor rust de 1-0 tegen Honduras, door een strafschop te benutten. (15-06-2014)

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat Karim Benzema, die tegen Honduras betrokken was bij ieder Frans doelpunt.

Benzema liet tijdens de eerste WK-wedstrijd van Frankrijk meteen zien waarom bondscoach Didier Deschamps hem de voorkeur geeft boven Olivier Giroud. De 26-jarige topspits bleek een plaag voor de Hondurese verdediging, maakte twee doelpunten en was betrokken bij het derde doelpunt van de Fransen.

Weerbare Fransman

De 26-jarige Benzema is een spits die zich niet zomaar van de wijs laat brengen. Bij zijn werkgever Real Madrid krijgt de Fransman met Algerijnse roots regelmatig kritiek te verduren en ook bij het Franse nationale elftal was Benzema de laatste jaren niet altijd onomstreden. De fysiek sterke spits lijkt echter zijn draai bij het Franse voetbalelftal het afgelopen jaar definitief te hebben gevonden.

Niet drie, maar twee doelpunten

Tijdens de wedstrijd vierde Benzema drie keer een doelpunt alsof hij had gescoord, maar één van ‘zijn’ doelpunten kwam op naam te staan van Honduras-doelman. Bij de 2-0 schoot Benzema op aangeven van Matthieu Valbuena de bal op de paal, waarna Noel Valladeras de bal in zijn eigen doel tikte. Vlak voor rust had Benzema al de 1-0 gemaakt. De Fransman mocht vanaf elf meter aanleggen, nadat Wilson Palacios in het strafschopgebied een overtreding beging op Paul Pogba. De Hondurees kreeg zijn tweede gele kaart en mocht het veld verlaten, Benzema faalde vervolgens oog in oog met Valladeres niet.

Mooi rijtje

Het tweede doelpunt van Benzema kwam er wel. Twintig minuten voor tijd schoot de spits de bal in de rebound hard in de rechterkruising, buiten het bereik van Valladares. Doordat Benzema zijn tweede maakte, wordt hij toegevoegd aan een mooi rijtje van huidige WK-topscorers. Naast de Fransman hebben ook Neymar, Robin van Persie en Arjen Robben er tot nu toe twee gemaakt. Met wedstrijden tegen Zwitserland en Ecuador in het vooruitzicht, is het niet uitgesloten dat Benzema in de groepsfase van het WK nog meer doelpunten maakt.