09.10.2014 11:39

De Vrij: "Het publiek vond het prachtig"

Doelpuntenmaker Stefan de Vrij (l.) krijgt tijdens het bekerduel Lazio Roma - Bassano een knuffel van teamgenoot Baldé Diao Keita (r.). (24-08-2014)
Doelpuntenmaker Stefan de Vrij (l.) krijgt tijdens het bekerduel Lazio Roma - Bassano een knuffel van teamgenoot Baldé Diao Keita (r.). (24-08-2014)

Stefan de Vrij is nog maar net actief in de Serie A, maar zegt nu al veel te hebben geleerd in de Italiaanse competitie. 

"Met mijn huidige Italiaanse ervaring was die eerste goal tegen Italië waarschijnlijk niet gevallen", vertelt De Vrij aan De Telegraaf. "Een van de verdedigers moet naar achteren lopen om rugdekking aan zijn medespeler te geven. Bruno Martins Indi en ik stonden naast elkaar toen Immobile de diepe bal kreeg van De Rossi."

Volgens De Vrij is er in Italië meer aandacht voor de defensie en dat is nodig ook, weet De Vrij. "Kijk maar eens wat voor topspitsen daar rondlopen. Bij een relatief kleine onbekende club als US Sassuolo loopt Simone Zaza, de spits van het Italiaanse elftal. Het zijn net sluipmoordenaars, die je altijd proberen te fucken met hun onverwachte loopacties. Zoals ons overkwam met Oranje in Bari. Daarom kan ik bij Lazio alleen maar een betere verdediger worden."

Onlangs speelde De Vrij een competitiewedstrijd tegen Zaza. De verdediger heeft geleerd van het oefenduel in begin september. "Ja, we gingen beiden naar de bal toe en waar ik anders altijd zou proberen de bal te spelen, zette ik nu juist m’n lichaam erin. Hij vloog over de zijlijn en ik kon de bal meenemen. Vroeger zou ik het zo nooit gedaan hebben. Nu wel, en het publiek vond het prachtig."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner