03.11.2014 23:03

Lazio wint ondanks eigen doelpunt Braafheid

Lazio is maandag door een zege op Cagliari (4-2) gestegen naar de derde plek in de Serie A. Miroslav Klose was met twee doelpunten binnen 2 minuten de gevierde man bij Lazio. Dat kon niet worden gezegd van Edson Braafheid. Hij zorgde kort na rust met een eigen doelpunt voor de 3-1 voor Cagliari.

Stefano Mauri zette Lazio al na 7 minuten op 1-0, op aangeven van Klose. De Duitser was 18 minuten later zelf de afmaker en een minuut daarna nog een keer. Hij werd beide keren bediend door Senad Lulic. Braafheid tekende vervolgens onbedoeld voor de 3-1 en de gasten kwamen zelfs nog terug tot 3-2 via João Pedro Galvão. Ederson bepaalde in blessuretijd de eindstand: 4-2.

Rood

Víctor Ibarbo van Cagliari kreeg een kwartier voor tijd rood. De Colombiaan zwaaide wild met zijn armen om zich heen en raakte daarbij Lulic in het gezicht. Braafheid kwam vervolgens verhaal halen, waarna de Colombiaan uit het veld werd gestuurd. Braafheid stond het hele duel in het veld. Dat gold ook voor zijn ploeggenoot Stefan de Vrij.

Lazio heeft 19 punten na tien duels, 6 minder dan koploper Juventus en 3 minder dan stadgenoot AS Roma. Cagliari is 15e en staat maar 2 punten meer dan Cesena, dat onder de degradatiestreep staat. Cesena pakte eerder op maandag een punt (1-1) tegen Hellas Verona.