05.12.2014 22:10

Strootman staat voor rentree in de basis

Hij heeft inmiddels twintig minuten gevoetbald voor AS Roma dit seizoen, maar Kevin Strootman wordt met de dag fitter. De middenvelder kan in de Serie A mogelijk zijn rentree maken in de basisopstelling.

Dit vertelde trainer Ruben García op de persconferentie voorafgaande aan de wedstrijd tegen Sassuolo. "Of Strootman zou kunnen starten?", herhaalt de trainer de vraag. "Hij heeft speeltijd nodig, dus een basisplek zou een optie kunnen zijn."

Strootman stond ruim een half jaar aan de kant nadat hij in de competitie een zware knieblessure opliep. De middenvelder miste hierdoor het Wereldkampioenschap in Brazilië. "Ik stel het team samen dat de meeste kans heeft om drie punten te pakken", gaat García verder.

"Sassuolo presteert boven verwachting, ze spelen goed voetbal en hun aanval is heel gevaarlijk. Het wordt een lastige wedstrijd. De competitie is als een marathon. We moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor iedere wedstrijd. Als we al onze resterende wedstrijden winnen, krijgen we onze beloning. Dan maakt het niet uit wat de andere teams doen."

AS Roma en Sassuolo staat zondagavond tegen elkaar in Rome.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner