08.01.2015 11:26

De Vrij: "Het gaat om het juiste moment"

Stefan de Vrij (r.) probeert Stefano Okaka (m.) van de bal te krijgen met een tackle, ploeggenoot Stafan Radu (l.) kijkt toe. (05-01-15)
Stefan de Vrij (r.) probeert Stefano Okaka (m.) van de bal te krijgen met een tackle, ploeggenoot Stafan Radu (l.) kijkt toe. (05-01-15)

Komend weekend staat de Derby della Capitale op het programma. Stefan de Vrij gaat met SS Lazio 'op bezoek' bij AS Roma. De Nederlander heeft er zin in.

"Al vanaf de dag dat ik hier ben gaat het over die derby. Als fans je zien zeggen ze altijd: 11 januari, dan is de derby en die is belangrijk voor ons", vertelt de mandekker aan de NOS. "Of ik nerveuzer ben dan normaal kan ik nu nog niet zeggen. Ik heb er in ieder geval zin in, dit zijn de mooie wedstrijden om te spelen", aldus De Vrij, die weet dat hij negentig minuten lang scherp moet zijn in Italië. "Het gaat om het juiste moment. Dan gaat het heel langzaam en dan ligt ie er toch opeens in. Dus moet je negentig minuten scherp zijn. Als verdediger is het heel leerzaam."

De Vrij kende een moeilijke start in Italië, maar is inmiddels een vaste waarde en doet het goed in de Serie A. "In de Eredivisie speel je vaak tegen één spits die altijd in de bal gaat, hier sta je tegenover twee spitsen, waarvan er eentje diep gaat en de ander in de bal. Een mooi voorbeeld is toen we met Oranje tegen Italië speelden. Ik stond met Jeffrey Bruma tegen Ciro Immobile en Simone Zaza en hoe zij speelden waren we niet gewend. Toen zijn we een paar keer goed verrast. Nu lees ik dat beter en overkomt mij dat niet meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner