11.01.2015 17:04

Totti behoedt Roma voor gevoelige nederlaag

De altijd beladen derby tussen AS Roma en Lazio Roma is geëindigd in een gelijkspel. Francesco Totti, het boegbeeld van Roma, behoedde zijn ploeg met twee treffers voor een gevoelige thuisnederlaag.

Lazio begon het duel uitstekend en kwam al binnen het half uur op een 0-2 voorsprong. Tweemaal was een combinatie tussen Stefano Mauri en Felipe Anderson succesvol. Bij de 0-1 bediende Anderson Mauri en bij de 0-2 was het precies andersom. Vlak na rust zorgde Totti, op aangeven van Kevin Strootman, voor de aansluitingstreffer. Een kwartier later zette hij met zijn tweede doelpunt de eindstand op het scoreboard.

Strootman speelde bij Roma de gehele tweede helft mee. Urby Emanuelson bleef negentig minuten op de bank. Lazio-speler Stefan de Vrij begon in de basis en werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Door het gelijke spel is Roma op gelijke hoogte gekomen met Juventus dat later op de zondag op bezoek gaat bij Napoli. Lazio blijft derde, maar kan voorbij worden gestreefd door Napoli als die ploeg wint van de koploper.