11.01.2015 22:52

Juventus neemt revanche op Napoli

Juventus heeft zondag een belangrijke zege in de Serie A geboekt. De ploeg uit Turijn was op bezoek bij Napoli de thuisploeg met 3-1 de baas. Door die overwinning heeft koploper Juventus nu drie punten voorsprong op naaste belager AS Roma. De nummer twee uit de hoofdstad kwam eerder op zondag niet verder dan 2-2 in de stadsderby tegen Lazio.

Paul Pogba bracht Juve in Napels na een half uur op voorsprong. De Franse middenvelder schoot met een fraaie volley de 1-0 binnen. De Uruguayaan Miguel Britos bracht Napoli in de 64e minuut langszij op aangeven van Dries Mertens (ex-PSV). De thuisploeg kon daar maar kort van genieten. Britos zag vijf minuten later de gasten weer op voorsprong komen via zijn landgenoot Martín Cáceres. Napoli, waar Jonathan de Guzmán het hele duel speelde, ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar die viel niet meer. Arturo Vidal gaf de zege van Juve in blessuretijd nog wat meer glans.

Juventus heeft na achttien wedstrijden 43 punten. Napoli staat vierde met dertig punten, één punt minder dan Lazio.