01.03.2015 17:34

Lazio handhaaft zich in kopgroep Serie A

Lazio heeft zich gehandhaafd in de kopgroep van de Italiaanse Serie A. De Romeinse club won zondag met 3-0 bij Sassuolo en bevestigde daarmee dat de vierde plaats op de ranglijst terecht is.

De Braziliaan Felipe Anderson opende de score vlak voor het rustsignaal. Halverwege de tweede helft gaf hij de assist waaruit Miroslav Klose het duel besliste. De Duitser was net ingevallen voor Stefano Mauri. Hij bereidde ook nog de derde treffer voor. Die kwam op naam van Marco Parolo. Centrale verdediger Stefan de Vrij speelde de hele wedstrijd bij Lazio, Edson Braafheid bleef op de bank.

Sampdoria hield ook zicht op Europees voetbal door Atalanta in Bergamo met 2-1 te verslaan. Stefano Okaka maakte in de slotfase het beslissende doelpunt, nadat zijn Colombiaanse ploeggenoot Luis Muriel een vroege achterstand had weggewerkt. Bij de thuisclub, maar net boven de streep, maakte Urby Emanuelson de negentig minuten vol.