06.03.2015 12:30

Transferpraat: Morata, Pogba en Varane

De transfermarkt is in bijna alle landen gesloten, maar het is nooit stil in het geruchtencircuit. Welke speler staat in de belangstelling van welke club? Waar gaan de grote buitenlandse clubs de komende zomer hun geld aan spenderen? En hoe zit het met de Nederlandse clubs? In deze rubriek houden we je bij over de laatste transfergeruchten, zowel uit het binnen- als het buitenland.

Het verblijf van Álvaro Morata bij Juventus blijft misschien beperkt tot slechts één seizoen. Real Madrid verkocht de Spaanse spits de afgelopen zomer aan Juventus en heeft toen een terugkoopclausule bedongen. Metro meldt dat de De Koninklijke geen gebruik gaat maken van die optie, maar de Spanjaarden dringen er wel op aan om Morata te verkopen. Het geld dat de 22-jarige aanvaller oplevert zal worden gedeeld tussen Juventus en Real Madrid. De jonge Morata zou zo'n tachtig miljoen euro moeten opbrengen. Arsenal en Liverpool zouden overwegen om dat bedrag neer te tellen.

Wat gaat Paul Pogba in de zomer doen? De felbegeerde Franse middenvelder staat in de belangstelling van bijna elke Europese topclub, maar mogelijk blijft het 21-jarige talent waar hij is. Volgens Pogba's zaakwaarnemer, Mino Raiola, is een vertrek van zijn cliënt bij Juventus onzeker. "Het hangt ervan af wat Juventus en Paul zelf willen. Als het moment daar is om te vertrekken, dan zal hij ook daadwerkelijk vertrekken", blijft Raiola mysterieus in gesprek met Le Parisien. Onder andere Chelsea, Manchester City en Paris Saint-Germain houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Raphaël Varane is misschien wel bezig aan zijn laatste seizoen bij Real Madrid. De Franse verdediger staat nog tot medio 2020 vast bij De Spaanse grootmacht, maar van een basisplaats is hij niet altijd zeker. Het lijkt erop dat de Madrileense club de Braziliaanse verdediger Pepe langer willen vastleggen, wat het gerucht van een vertrek van Varane versterkt. The Mirror meldt dato nder andere Chelsea en Paris Saint-Germain de 21-jarige Fransman zouden willen overnemen. Kostenplaatje? 55 miljoen euro.

Southampton doet er alles aan om Morgan Schneiderlin (25) uit handen van Arsenal te houden. De Frans international is al langere tijd een doelwit van The Gunners. Volgens Express is  de club van Ronald Koeman en Schneiderlin de gesprekken gestart over een nieuw, sterk verbeterd contract. Als de deal tussen de club en speler doorgaat, zullen potentiële kopers een bedrag van 35 miljoen moeten betalen voor de middenvelder.

Málaga gaat in de zomer flink cashen. Er hebben volgens The Mirror veel clubs belangstelling getoond voor middenvelder Ignacio Camacho, waaronder Internazionale, Napoli en Tottenham Hotspur. Málaga hoopt een bedrag van bijna dertig miljoen te verdienen aan Camacho, die zijn carrière bij Atlético Madrid begon. De 24-jarige technicus maakte onlangs zijn debuut in het Spaanse nationale elftal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner