13.03.2015 15:46

Opnieuw een puntenaftrek voor ploeg in nood

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Parma omvalt. De ploeg staat aan de financiële afgrond, staat onderaan in de Serie A en heeft opnieuw punten in mindering gekregen nadat het de salarissen van spelers niet betaalde.

De Italiaanse bond gaf de ploeg eerder dit seizoen al één punt in mindering, na de tweede betalingsachterstand worden er ditmaal twee punten van het seizoentotaal afgetrokken. Het geplaagde Parma staat inmiddels al elf punten achter op de nummer negentien in de Serie A, waardoor een degradatie en dus het einde van Parma in het verschiet ligt.

De ploeg heeft ernstige financiële problemen en kan dit niet combineren met goed voetbal. De clubs in de Serie A redden Parma eerder in het seizoen al door een flinke, financiële injectie, maar het lijkt nu toch einde verhaal voor de ploeg die in 1999 nog de Europa League won en in 2002 de Italiaanse beker in ontvangst mocht nemen.

Parma moet in de resterende veertien wedstrijden vijftien punten goedmaken op de nummer zestien, die vrij is van degradatie. De ploeg heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan de andere degradatiekandidaten, omdat de ploeg het financieel niet kon opbrengen om de wedstrijdkosten te betalen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner