22.03.2015 22:39

AS Roma wint weer eens in Serie A

Daniele de Rossie viert een doelpunt met zijn teamgenoten voor AS Roma in de Serie A. (29-10-14)

Na vijf wedstrijden zonder overwinning, heeft AS Roma in de Serie A eindelijk weer eens gewonnen. Het uitduel met AC Cesena werd zondagavond nipt gewonnen: 0-1. Ook stadsgenoot Lazio, dat AS Roma in de nek hijgt, won.

Vijf minuten voor rust werd middenvelder Daniele De Rossi de gevierde man van Roma door raak te schieten. Die benauwde voorsprong wisten de bezoekers, zonder de geblesseerde Kevin Strootman, tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Roma herstelde zich zo van de thuisnederlaag die het een week eerder leed tegen Sampdoria. De achterstand op koploper Juventus, dat eerder op de zondag al won, bedraagt na zondag weer veertien punten.

Ook nummer drie Lazio Roma boekte een overwinning. In Rome werd Hellas Verona met 2-0 verslagen. De thuisploeg scoorde beide goals al in de eerste helft. Felipe Anderson kopte raak en Antonio Candreva schoot een vrije trap tegen de touwen. De achterstand van Lazio op AS Roma is slechts een punt. Nummer vier Sampdoria won met 1-0 van Inter.