05.04.2015 10:50

AS Roma kan straf tegemoet zien door de fans

De supporters van AS Roma zijn in opspraak geraakt in Italië. Tijdens de wedstrijd AS Roma - Napoli, die overigens met 1-0 gewonnen werd door de Romeinen, haalden fans spandoeken tevoorschijn die als kwetsend worden beschouwd.

Het had alles te maken met een incident in 2014, waar een Napolitaanse fan werd neergeschoten door een fan van AS Roma voor de bekerfinale in Italië. De moeder van de overleden fan gebruikte het incident om zich sterk te maken tegen het voetbalgeweld in de Serie A, maar zaterdag werd zij het slachtoffer van de spandoeken. 

"Hoe triest is het om in luxe te leven van een begrafenis, van boeken en interviews", viel te lezen op een spandoek. Ook werd de moeder van het slachtoffer gemaand om haar mond dicht te houden. Daarnaast werd de schutter, een lid van de harde kern van AS Roma, gesteund.

AS Roma riskeert nu een hoge boete vanwege de spandoeken en de Italiaanse voetbalbond gaat kijken of het een deel van het stadion kan sluiten voor een bepaalde tijd. De zogenaamde Curva Sud, waar de harde kern van AS Roma te vinden is, zal mogelijk leeg blijven de komende wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner