19.04.2015 17:41

Juventus loopt weer verder uit

Juventus mag zich de grote winnaar van de 31e speelronde in de Serie A noemen. De titelhouder versloeg zaterdag nummer twee Lazio met 2-0. Een dag later bleef nummer drie AS Roma in de thuiswedstrijd tegen Atalanta Bergamo steken op 1-1. Het verschil tussen Juventus en de twee achtervolgers uit Rome bedraagt nu vijftien punten, met nog zeven duels te spelen.

Juventus nam in de topper tegen Lazio al in de eerste helft afstand. De twee treffers kwamen voor rust op naam van Carlos Tévez en Leonardo Bonucci. Bij de Romeinse ploeg werd Edson Braafheid in de rust gewisseld. Stefan de Vrij ontbrak door een knieblessure. Bij de bezoekers kreeg Danilo Cataldi rood in de 89e minuut voor een grove tackle.

AS Roma kon zondag op eigen veld niet volledig profiteren van de nederlaag van de stadgenoot. Aanvoerder Francesco Totti opende namens de thuisploeg al in de derde minuut de score uit een strafschop. Germán Denis maakte in de 23e minuut, ook van elf meter, gelijk. Daar bleef het bij in de bij vlagen harde wedstrijd, waarin de scheidsrechter negen keer geel trok.

De duels Chievo - Udinese (1-1) en Empoli - Parma (2-2) eindigden zondag eveneens gelijk. Palermo versloeg Genoa met 2-1.