26.04.2015 22:47

Napoli schudt Sampdoria van zich af

Napoli heeft zondag afstand genomen van Sampdoria in de Serie A. De Napolitanen versloegen de club uit Genua thuis met 4-2. Daardoor heeft Napoli de vierde plek weer steviger in handen. Het gat met Sampdoria, dat vijfde staat, groeide naar zes punten.

Raúl Albiol passeerde na twaalf minuten zijn eigen doelman, waardoor Sampdoria op 0-1 kwam. Na een half uur spelen herstelde Manolo Gabbiadini het evenwicht. Drie minuten later zorgde Gonzalo Higuaín voor de voorsprong: 2-1. Lorenzo Insigne breidde die vlak na rust uit. Higuaín zorgde met een rake strafschop voor 4-1. Luís Muriel bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-2. Jonathan de Guzman keek geblesseerd toe bij Napoli.

Door de zege heeft Napoli nummer drie AS Roma weer in het vizier. De Romeinen gingen zaterdag met 2-1 ten onder tegen Internazionale. Het verschil tussen Roma en Napoli is twee punten. Nummer twee Lazio, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Chievo Verona, staat een punt voor op stadgenoot Roma.