29.04.2015 22:43

Lazio stelt feestje Juventus nog even uit

Lazio heeft woensdagavond het kampioenschapsfeest van Juventus nog even uitgesteld. De nummer twee van de ranglijst in de Serie A won, nog zonder Stefan de Vrij (knie), voor eigen publiek gemakkelijk van het zieltogende Parma, dat nu ook officieel is gedegradeerd.

Na iets meer dan een kwartier stond het al 3-0 in Rome door treffers van Marco Parolo, Miroslav Klose en Antonio Candreva. De Bosniër Senad Lulic was belangrijk in de voorbereiding. Edson Braafheid mocht bij Lazio de laatste twintig minuten meedoen. Hij zag van iets dichterbij Balde Keita, ook een invaller, de eindstand op 4-0 bepalen.

Juventus won thuis in Turijn met 3-2 van Fiorentina. De voorsprong op de naaste 'belager' bleef derhalve veertien punten met nog vijf wedstrijden te gaan. De koploper kwam na een dik half uur op achterstand door een rake strafschop van de Argentijn Gonzalo Rodriguez. De bal ging op de stip na een overtreding van Andrea Pirlo. De geroutineerde spelbepaler maakte die fout even later al goed met de voorzet waaruit Fernando Llorente koppend de 1-1 maakte.

Tévez

Vlak voor rust zorgde topscorer Carlos Tévez eveneens met het hoofd voor 2-1. De Argentijn had later nogmaals succes. De 3-2 van de Sloveen Josip Ilicic kwam voor de ploeg uit Florence te laat om nog hoop te krijgen.

AS Roma handhaafde zich op de derde plaats door uit bij Sassuolo te winnen: 0-3. De Ivoriaan Seydou Doumbia en Alessandro Florenzi scoorden voor rust op aangeven van Miralem Pjanic. De Bosniër maakte zelf nummer drie.