30.04.2015 21:33

Juventus moet tweemaal deel tribune sluiten

De tuchtcommissie van de Serie A heeft Juventus veroordeeld tot sluiting van de Curva Sud tijdens de eerstvolgende twee thuiswedstrijden. Dat is het tribunedeel waar de harde kern zit. Die wordt schuldig geacht aan de ongeregeldheden van zondag tijdens de derby uit tegen Torino.

De fans van de Italiaanse kampioen, die ook nog een boete kreeg van 50.000 euro, gooiden een vuurwerkbom die negen mensen in een vak van de thuisclub verwondde. Torino moet ook 50.000 euro betalen omdat de club niet wist te voorkomen dat er verboden materiaal het stadion binnen werd gesmokkeld.

Nadat in de media berichten waren verschenen dat supporters van Torino het projectiel mogelijk zelf tot ontploffing hadden gebracht, volgde een onderzoek. Dat bevestigde de oorspronkelijke lezing. Volgens de autoriteiten kwam de bom boven uit het bezoekersvak waar de fanatieke aanhang van Juve zat.

Juventus won de derby overigens met 1-2. Andrea Pirlo en Fabio Quagliarella verzorgden de doelpunten van de Oude Dame. Matteo Darmian scoorde namens Torino, momenteel achtste in de Serie A, tegen. Zaterdag kan Juventus het Italiaanse kampioenschap grijpen. De ploeg speelt dan de lastige uitwedstrijd tegen nummer vijf Sampdoria. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner