03.05.2015 22:37

Napoli in slotfase ruim langs rood AC Milan

Filippo Inzaghi ziet dat AC Milan het moeilijk heeft tegen Napoli. Binnen tien minuten tijd staat het plotseling met 3-0 achter. (03-05-2015)

Napoli blijft kans houden op een plek in de Champions League. De Napolitanen waren in eigen huis met 3-0 te sterk voor AC Milan, dat al na één minuut spelen met een man minder op het veld stond.

Al na één minuut spelen had AC Milan een probleem. Na een heerlijke steekpass van Lorenzo Insigne op Marek Hamšík beging Mattia De Sciglio een overtreding in het strafschopgebied op de Slowaakse middenvelder van Napoli. Scheidsrechter Paolo Mazzoleni gaf Napoli een strafschop en De Sciglio de rode kaart. Gonzalo Higuaín ging vervolgens achter de bal staan, maar zag Diego López redding brengen.

Napoli domineerde vervolgens het spel. Milan loerde op de counter, maar kwam tijdens het eerste bedrijf amper van de eigen speelhelft af. Toch was de grootste mogelijkheid van de eerste helft voor de bezoekers uit Milaan. Giacomo Bonaventura kopte een voorzet vanaf de linkerkant tegen de paal. Er werd tijdens de eerste 45 minuten echter niet gescoord.

Het spelbeeld bleef tijdens het eerste kwartier na rust onveranderd. Napoli had het meeste balbezit en probeerde een opening in de defensie van Milan te vinden. Na bijna een uur spelen was de thuisploeg dicht bij een voorsprong. José Callejón gaf de bal voor vanaf de rechterkant. Hamšík probeerde via een bal achter het standbeen doelman Diego López te verschalken, maar raakte de paal.

Erg goed was het spel van beide ploegen niet, maar Napoli bleef op jacht naar een voorsprong. Twintig minuten voor tijd was het eindelijk raak. Hamšík schoot een afgeslagen bal via de binnenkant van de paal raak: 1-0. Na de 1-0 van Hamšík was het verzet gebroken. Vier minuten later viel ook de 2-0. Op aangeven van invaller Dries Mertens scoorde Higuaín, maar daar bleef het niet bij. Invaller Manolo Gabbiadini mocht in de slotfase ook nog de 3-0 maken.

Napoli staat dankzij de overwinning op 59 punten. Milan blijft op 43 punten staan. Napoli speelt midweeks in de Europa League tegen Dnipro Dnipropetrovsk, terwijl aankomend weekend het duel met Parma op het programma staat. Milan speelt volgend weekend in eigen huis tegen AS Roma.

Door: Jurre Hermans