11.05.2015 22:52

Genoa houdt hoop op Europees voetbal

Genoa mag nog altijd hopen op Europees voetbal. Het won maandagavond in het eigen stadion Luigi Ferraris met 5-1 van Torino en komt zo op de zevende plaats in de Italiaanse Serie A. De ploeg verzamelde 53 punten, één minder dan Sampdoria dat op de vereiste zesde plek staat. Ook Fiorentina, vijfde met 55 punten, is nog te achterhalen.

De Spanjaard Iago Falque zette Genoa na zeventien minuten op het juiste spoor door de 1-0 te maken. Na een uur kwam Torino echter langszij, na een rake vrije trap van Omar El Kaddouri. In de 69e minuut schoot Tino de thuisploeg weer op voorsprong. In de slotfase voerde Genoa de score nog flink op. Andrea Bertolacci, Leonardo Pavoletti en nogmaals Tino bepaalden de eindstand op 5-1.

Torino kan Europees voetbal vergeten. De ploeg staat negende met 48 punten.