16.05.2015 20:11

Inter onderuit tegen landskampioen Juventus

Inter heeft in de jacht op Europees voetbal zaterdag in eigen stadion kostbare punten verspeeld door met 1-2 te verliezen van Juventus. De Milanezen staan met nog twee duels te spelen op de achtste plaats in de Serie A, terwijl de zesde plek pas recht geeft op een ticket voor het kwalificatietoernooi voor de Europa League. Directe concurrenten Genoa, Sampdoria en Fiorentina hebben bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

De Nerazzurri kwamen in eigen huis nog wel op voorsprong, door een doelpunt van spits Mauro Icardi in de negende minuut. Vlak voor rust trok landskampioen en Champions League-finalist Juventus uit een door Nemanja Vidic veroorzaakte strafschop de stand gelijk. Aanvoerder Marchisio schoot vanaf elf meter binnen. De beslissing viel in de 83e minuut, toen Inter-doelman Handanovic opzichtig in de fout ging door een schot van Álvaro Morata over zich heen te laten glippen.

Volgende week zondag zet Inter op bezoek bij Genoa de strijd om Europees voetbal voort.