19.05.2015 00:02

Napoli schudt aanval Fiorentina moeizaam af

Napoli heeft maandagavond de aanval van Fiorentina op de vierde plek in de Serie A met moeite afgeslagen. De Napolitanen wonnen met 3-2 van degradant Cesena en bracht het verschil met de ploeg uit Florence daardoor weer op vijf punten. Fiorentina won eerder op maandagavond met 3-0 van het eveneens al gedegradeerde Parma.

Napoli kwam op eigen veld na een kwartier op achterstand door een doelpunt van Gregoire Defrel. Vier minuten later zorgde Dries Mertens (ex-PSV) al voor 1-1 en weer een minuut later kwam Napoli op voorsprong via Manolo Gabbiadini: 2-1. Defrel zorgde met zijn tweede doelpunt van de avond voor de 2-2-ruststand. Napoli had het in de tweede helft opnieuw lastig met Cesena, maar toen Mertens er 3-2 van maakte speelde de thuisploeg het duel vakkundig uit.

Gonzalo Rodriguez zette Fiorentina na een kwartier spelen op voorsprong. Na een half uur verdubbelde Albert Gilardino de marge. Vlak na rust bepaalde Mohamed Salah de eindstand op 3-0. Fiorentina herstelde zich daarmee ook enigszins van de uitschakeling in de halve finales van de huidige jaargang van de Europa League door Sevilla.

De vierde plek in de Serie A geeft recht op directe plaatsing voor de Europa League. De nummer vijf speelt voorrondes.