24.05.2015 17:24

Fiorentina boekt benauwde overwinning

Fiorentina heeft zondag met een benauwde zege op Palermo de vijfde plek in de Serie A heroverd. De club uit Florence zegevierde op Sicilië met 3-2. Daarmee gaat de paarse brigade weer voorbij Genoa, dat zondag met 3-2 won van Internazionale.

Fiorentina kwam na 23 minuten op voorsprong via Josip Ilicic. Drie minuten later was het weer gelijk door een treffer van Mato Jajalo. Alberto Gilardino zorgde ervoor dat Fiorentina toch met een voorsprong ging rusten: 1-2. Luca Rigoni bracht Palermo in de tweede helft weer langszij, maar het slotakkoord was voor Marco Alonso: 2-3. In de slotfase kreeg Jasmin Kurtic van Fiorentina binnen drie minuten nog twee keer geel en moest hij dus vertrekken.

Met nog een duel te spelen heeft Fiorentina twee punten voorsprong op Genoa en twee punten achterstand op Napoli, dat vierde staat. De nummers vier en vijf spelen volgend seizoen Europa League. Nummer zes moet voorrondes voor het tweede Europese bekertoernooi spelen. Fiorentina reikte dit seizoen nog tot de halve finales van de Europa League, waarin Sevilla te sterk was.

Urby Emanuelson boekte met Atalanta Bergamo in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen een gelijkspel bij Chievo. Het werd 1-1 in Verona. Alejandro Gómez zette Atalanta kort na rust op voorsprong. Emanuelson werd een half uur voor tijd ingebracht voor de doelpuntenmaker om die voorsprong te verdedigen. Chievo kwam via Serigo Pellissier alsnog langszij. Atalanta sluit het seizoen daardoor af als de nummer zeventien van de Serie A, en is net veilig.