30.05.2015 18:10

Juventus-voorzitter bevestigt komst Khedira

Sami Khedira (l.) samen met landgenoot Toni Kroos (r.) tijdens een warming-up van Real Madrid.
Sami Khedira (l.) samen met landgenoot Toni Kroos (r.) tijdens een warming-up van Real Madrid.

De volgende halte van Sami Khedira in het profvoetbal lijkt de Serie A te zijn. De voorzitter van Juventus heeft bevestigd dat zijn ploeg de Duitse middenvelder hoogstwaarschijnlijk overneemt van Real Madrid.

Khedira staat in de belangstelling van meerdere ploegen in de Europese topcompetities, aangezien de Duitser transfervrij is aan het einde van dit seizoen. Juventus was echter slagvaardig. "We zitten dicht op Khedira en zullen de transfer officieel maken als de handtekeningen gezet worden", vertelt directeur Beppe Marotta aan Sky Sports.

"We hebben snel gehandeld, omdat hij alles heeft wat we nodig hebben", legt de clubman het aantrekken van de middenvelder uit. "We hebben een sterke spelersgroep en hebben de kans gegrepen om het niveau verder omhoog te brengen." Juventus werd ook dit seizoen kampioen van de Serie A en staat ook in de finale van de Champions League.

Khedira speelde nog nooit in Italië. Hij begon zijn carrière bij VfB Stuttgart in de Bundesliga en vertrok in 2010 naar Real Madrid. De middenvelder speelde ruim vijftig interlands voor Duitsland en kwam tot driehonderd clubwedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner