30.05.2015 20:07

Juventus geeft winst uit handen in slotduel

Juventus heeft het Italiaanse voetbalseizoen afgesloten met een kleine domper. De landskampioen en bekerwinnaar koerste zaterdag in de laatste competitiewedstrijd bij Verona af op een overwinning, maar gaf die diep in blessuretijd nog uit handen: 2-2. Nadat Carlos Tévez een strafschop had gemist en invaller Simone Pepe met rood van het veld was gestuurd, moest de 'Oude Dame' in de 93e minuut de gelijkmaker incasseren.

Roberto Pereyra had Juventus op voorsprong gezet, maar Luca Toni bracht Verona langszij met zijn 22e doelpunt van het seizoen. Daarmee is de 38-jarige Italiaan topscorer van de Serie A. Fernando Llorente hielp de bezoekers wederom aan een voorsprong, maar in de slotfase ging het toch nog mis. Eerst miste Tévez vanaf elf meter een uitgelezen mogelijkheid op de 1-3, daarna werd Pepe van het veld gestuurd. In de extra tijd kwam Verona nog langszij via Juan Ignacio Gomez.

Juventus speelt volgende week zaterdag in Berlijn de finale van de Champions League tegen FC Barcelona.