31.05.2015 09:50

Champions League staat op het spel in Italië

In de meeste landen is al bekend wie de kampioen is. In Italië is dat wederom Juventus, maar achter de Oude Dame vindt nog een felle strijd plaats om de derde plek. Deze plek geeft recht op een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Lazio Roma en SSC Napoli gaan op de laatste speeldag van de Serie A de strijd aan. De winnaar mag zich de nummer drie noemen van de Italiaanse competitie en mag zich via de play-offs van de Champions League proberen te plaatsen voor het kampioenenbal. Lazio staat op dit moment drie punten voor, maar aangezien Napoli de eerste wedstrijden in de competitie won en er in Italië wordt gewerkt met onderling resultaat, zijn de Napolitanen bij winst zeker van de derde plek.

Ook voor Ajax is de strijd in Italië belangrijk. De Amsterdammers voetballen ook in de voorrondes van de Champions League na de tweede plaats in de Eredivisie dit seizoen. Als het Ajax lukt om de derde voorronde te overleven, komt de ploeg net als Lazio of Napoli terecht in de play-offs. 

Napoli staat hoger op de Europese ranglijst dan Ajax, Lazio juist lager. Als de ploeg van Stefan de Vrij zich als derde plaatst voor de play-offs, zal Ajax een beschermde status krijgen. Hierdoor treft het ploegen die lager staan op de Europese ranglijst. Als Napoli zich plaatst voor de play-offs, zal de Italiaanse ploeg de beschermde status krijgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner