13.06.2015 11:20

Castán mag weer voetballen na hersenoperatie

Ongeveer een half jaar na een noodzakelijke ingreep, mag Leandro Castán weer voetballen. De verdediger van AS Roma moest in december van het vorige jaar een hersenoperatie ondergaan na fysieke klachten, maar kon zaterdag positief nieuws melden.

De Braziliaan belde zelf op naar een Romeins radiostation. "Ik bel om te zeggen dat dit een van de gelukkigste dagen uit mijn leven is. Ik mag weer spelen! Ik wil iedereen die mij in deze periode gesteund heeft enorm bedanken. Ik moet nu hard werken om mijn oude vorm te hervinden."

Castán kampte met misvormde haarvaatjes in zijn hersens, waardoor de mandekker vaak last had van duizeligheid. Na de operatie begon een lange periode van revalidatie. "Ik kan niet wachten om na acht maanden weer op het veld te staan. Ik ga nu eerst vier dagen op vakantie en ga daarna weer met de jongens trainen. Ik wil topfit zijn voor de start van het seizoen."

De speler van AS Roma staat nog tot medio 2018 onder contract in de hoofdstad van Italië en speelde een kleine zeventig wedstrijden in de Serie A. Volgend seizoen gaat hij met zijn ploeg de Champions League in, aangezien AS Roma als tweede eindigde in het afgelopen seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner