13.06.2015 14:00

Emanuelson gebroken: "Het viel zwaar tegen"

Urby Emanuelson staat voor een moeilijke keuze. Na een sportief matig seizoen moet de middenvelder gaan kiezen waar hij volgend seizoen gaat spelen; hij is namelijk transfervrij. De oud-Ajacied blikt terug op een teleurstellend seizoen.

"Bij Roma wilden ze voor de titel gaan. Het verhaal was goed, ik draaide een goede voorbereiding maar toen de competitie begon, was ik geen basisspeler. Ik wilde ook niet te snel opgeven. Dat zag ik als een nederlaag." Vervolgens werd hij verhuurd aan Atalanta. "Atalanta was een stap terug, maar wel een kans om me weer in de kijker te spelen. Een mooie traditieclub, maar ook daar speelde ik nauwelijks", vertelde de 28-jarige Nederlander aan Voetbal International.

"Het was moeilijk voor me. Ik deed er echt alles aan, ging er vol voor. Ik kreeg ook te horen dat ik goed trainde, maar als ik dan had gehoord dat ik weer niet speelde, kwam ik weer helemaal down thuis. Mijn vriendin en familie zagen het direct aan me. Telkens had ik hoop dat ik nu aan de beurt was, maar minuten maken was er niet bij. Het voelde zo onrechtvaardig. Het was soms moeilijk om je ertoe te zetten je best te blijven doen op de training. Soms had ik een week echt geen zin, maar je gaat er dan gewoon weer voor, omdat je wilt bewijzen dat ze het verkeerd zien. Vooral mentaal vond ik het heel erg zwaar."

Ook op huurbasis werd het niet wat hij ervan hoopte. "Het viel gewoon zwaar tegen ja. Bij Roma is de concurrentie groot, dan weet je dat je niet zomaar in de basis staat. Bij Atalanta zag iedereen dat ik een van de beste spelers was. Zij wilden me bovendien zo graag hebben. En dan toch weer nauwelijks spelen. Ik heb pech gehad met de trainerswissel, de nieuwe trainer zei dat hij me niet zo goed kende en gaf de voorkeur aan eigen spelers. Ik werd gewoon moe van het naar de directeur en naar de trainer lopen om uitleg te krijgen. Telkens hoorde ik smoesjes en ook werd gezegd dat ik niet speelde, omdat ik er volgend jaar toch niet meer zou zijn. Ik speelde tegen Roma en kreeg lovende woorden in de kranten en op de club, maar de wedstrijd erna zat ik gewoon weer op de bank. Dat soort dingen, ik wist ook niet wat ik daaraan kon veranderen. Ik had moeite het nog serieus te nemen", besloot Emanuelson zijn relaas.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner