13.06.2015 22:10

Deadline van de verkoop van Parma verplaatst

Parma heeft een extra kans gekregen om zichzelf uit de financiële problemen te laten helpen. De Italiaanse club staat op de rand van de afgrond en kan alleen via een nieuwe eigenaar de malaise opzij zetten. De onderhandelingen verlopen echter stroef, waardoor Parma meer tijd heeft gekregen.

De oorspronkelijke deadline voor de verkoop van Parma stond op vrijdag 12 juni, maar de Italiaanse voetbalbond heeft de hekkensluiter in de Serie A uit de brand geholpen door de deadline te verschuiven. Parma kampte het afgelopen seizoen met dusdanig veel financiële problemen, dat het meerdere keren punten in mindering kreeg in de Serie A. Hierdoor bleek een inhaalslag in de competitie niet meer mogelijk, waardoor de ploeg volgend seizoen in de Serie B verschijnt.

Hiervoor is echter wel een flinke zak met geld nodig, want Parma heeft een boel schulden. Juist deze schulden zorgen ervoor dat potentiële kopers van de club aarzelen. De onderhandelingen met diverse partijen schoten niet op, waardoor Parma aan het einde van de rit nog steeds niet heeft. Inmiddels heeft de club gevraagd om een voorschot van een kleine miljoen euro, om te voorkomen dat elk willekeurig persoon de onderhandelingen met de club kan starten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner