16.06.2015 11:51

'Promovendus wil met Pellè naar Serie A'

Graziano Pellè baalt van het missen van een kans tijdens het EK-kwalficatieduel Kroatië - Italië. (12-06-2015)
Graziano Pellè baalt van het missen van een kans tijdens het EK-kwalficatieduel Kroatië - Italië. (12-06-2015)

Het succes van Pellè is men in Italië ook opgevallen. Bologna FC hoopt Pellè te overtuigen van een terugkeer naar Italië. De aanvaller heeft net zijn eerste seizoen in de Premier League achter de rug.

De Italiaanse aanvaller was tijdens zijn eerste seizoen in de Premier League goed voor twaalf treffers in 38 competitiewedstrijden namens Southampton. Zijn succes leverde Pellè een debuut op in de nationale ploeg van Italië. Inmiddels staat de lange aanvaller op twee treffers in vier interlands. Volgens Gazzetta dello Sport hoopt promovendus Bologna de spits te verleiden tot een terugkeer naar Italië.

De 29-jarige Italiaan was in eigen land nimmer succesvol. Eenmaal wist Pellè het net te vinden in de Serie A. In totaal speelde hij 24 duels op het hoogste niveau in Italië. Bij US Lecce, Parma FC, Sampdoria, AC Cesena, FC Crotone en Calcio Catania werd hij echter geen succes. Tijdens zijn eerste periode in Nederland bij AZ Alkmaar moest hij het ook veelal doen met een plek op de bank. Op late leeftijd slaagde Pellè wel bij Feyenoord. Afgelopen zomer verkaste hij naar Southampton.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner