28.06.2015 10:59

Topscorer van Sevilla snel getest bij AC Milan

Carlos Bacca is hard op weg naar AC Milan. De zaakwaarnemer van de Colombiaan meldde al een overeenkomst tussen club en speler, waardoor alleen een medische keuring een definitieve overgang in de weg staat.

De Colombiaanse doelpuntenmachine werd eerder deze week uitgeschakeld met zijn land op de Copa América, waardoor de spits nu alle tijd heeft om zijn transfer af te ronden. De contractonderhandelingen waren echter al geslaagd. 

"Ik kan bevestigen dat AC Milan en de spelers een overeenstemming hebben bereikt", vertelt de zaakwaarnemer van de aanvalsleider aan MilanNews. "Carlos heeft gekozen wat het beste is voor zijn toekomst, dus het is heel logisch dat hij blij is." Bacca moet Sevilla ongeveer dertig miljoen euro opleveren. In de transferonderhandeling kan echter ook Adil Rami worden gebruikt om de transfersom te drukken. De verdediger kan richting Sevilla vertrekken.

Bacca streek pas in 2012 neer in Europa, toen Club Brugge hem vanuit Colombia overvloog naar de Eerste Klasse. Daarin bleek de spits al snel een ware goaltjesdief, met 28 doelpunten in 45 wedstrijden. Sevilla handelde snel en haalde de speler naar de Primera División, waar de honger naar doelpunten bleef bestaan bij Bacca.

Met 34 doelpunten in 72 wedstrijden deed de Colombiaan het opnieuw meer dan prima. AC Milan was al langer op zoek naar een spits die veel doelpunten kan maken. Jackson Martínez leek de eerste kandidaat om de Italianen te versterken, maar de Portugees koos voor een Spaans avontuur bij Atlético Madrid.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner