08.07.2015 10:18

PSV'er kan carrière voortzetten in Italië

Oscar Hiljemark(l.) en Jeffrey Bruma (r.) bedanken het publiek na de 2-1 overwinning tegen Willem II. (31-01-2015)
Oscar Hiljemark(l.) en Jeffrey Bruma (r.) bedanken het publiek na de 2-1 overwinning tegen Willem II. (31-01-2015)

Behalve voor Georginio Wijnaldum is er ook belangstelling voor Oscar Hiljemark. De 23-jarige middenvelder van PSV heeft interesse gewekt vanuit Italië.

Het gaat volgens De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad om Palermo, dat speelt in de Serie A. De Italianen hebben zich gemeld bij PSV, maar de Eindhovenaren hebben de club doorverwezen naar de zaakwaarnemer van Hiljemark. De Sicilianen moeten er eerst uitkomen met de Zweed.

In principe hoeft de middenvelder niet te vertrekken bij PSV. Bij een goed bod zijn er echter mogelijkheden schrijft het Eindhovens Dagblad. De regionale krant verwacht dat Hiljemark ongeveer twee miljoen euro kost. De Scandinaviër heeft nog een contract voor twee jaar bij PSV.

De interesse in Hiljemark komt na een succesvol EK met Jong Zweden. Als aanvoerder van de ploeg kroonde Zweden zich vorige week tot Europees kampioen. Hiljemark kwam in het voorbije seizoen tot elf wedstrijden in de hoofdmacht van PSV, waar hij alweer drie seizoenen speelt. De Brabanders namen Hiljemark begin 2013 over van IF Elfsborg uit Zweden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner