14.07.2015 11:26

De Roon blijft zich verbazen bij nieuwe club

Marten de Roon valt tijdens zijn eerste dagen bij Atalanta Bergamo naar eigen zeggen van de ene verbazing in de andere. De middenvelder maakte onlangs de overstap van sc Heerenveen naar de Serie A-club. Het aantrekken van de aanvoerder werd groots bekend gemaakt door Atalanta.

"Ik wist niet echt goed wat me te wachten stond. Ik ben met nog een paar nieuwe spelers via een tractor de lucht in getild en daarna moest ik door een mensenmassa van zo'n tienduizend supporters. Dat was echt te gek voor woorden. Een heel mooi onthaal", vertelt de oud-speler van Sparta Rotterdam in gesprek met de NOS.

De Roon had de interesse van de Italianen niet verwacht. "Eigenlijk kwamen ze voor de vakantie al bij mij uit aan het einde van de play-offs. Ik had net mijn contract bij Heerenveen verlengd en was er eigenlijk vanuit gegaan dat ik zou blijven, maar mijn zaakwaarnemer vertelde van de interesse. Ik was verrast, maar het streelde me ook wel."

Matchfixing
De kans is overigens aanwezig dat Atalanta wordt teruggezet naar de Serie B. Cagliari heeft een protest bij de Italiaanse voetbalbond ingediend omdat de nieuwe club van De Roon betrokken zou zijn bij matchfixing. "Ik heb het hier direct nagevraagd, maar niemand is hier onder de indruk van die aantijgingen."

"Drie jaar geleden was de club inderdaad betrokken bij matchfixing en toen hebben ze al een straf gekregen door punten in mindering te krijgen. Sommige spelers hadden toen gegokt op hun eigen wedstrijd. Bij de club is er totaal geen angst dat we nu daardoor worden teruggezet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner