30.08.2015 20:15

Slechtste seizoensstart Juventus in 74 jaar

Juventus wacht na twee competitiewedstrijden in de Serie A nog steeds op het eerste punt. De landskampioen ging zondagavond ook bij AS Roma onderuit: 2-1. Vorig weekeinde verloor de ploeg uit Turijn op eigen veld met 0-1 van Udinese. Het is de slechtste start in de Serie A van een titelhouder in Italië in 74 jaar.

De Bosniër Miralem Pjanić kwam in Rome na een uur tot scoren uit een vrije trap (1-0). Kort daarna kreeg de Braziliaanse reserve Rubinho bij de bezoekers de rode kaart wegens heftig protesteren op de bank. In de 78e minuut kwam Juventus met tien man te staan na de tweede gele kaart voor Patrice Evra, die binnen vier minuten twee boekingen kreeg. Een minuut later tilde een andere Bosniër, Edin Džeko, de stand naar 2-0. Verder dan een treffer in de 87e minuut van Paulo Dybala kwam Juventus niet.

AS Roma begon vorige week met een gelijkspel tegen Verona (1-1). Zondagavond staan nog zeven duels in de Serie A op het programma. AC Milan won zaterdag al met 2-1 van Empoli.