26.09.2015 16:50

Steun voor Inter: "Mensen moeten nadenken"

In Italië krijgt Internazionale veel kritiek op haar spel. De huidige koploper van de Serie A wordt verweten 'saai te spelen'. Fabio Capello, oud-trainer van rivaal AC Milan, neemt het voor de Italiaanse club op.

Ook hij kreeg deze kritiek al eens eerder te horen. "Milan werd van 1992 tot 1996 vier keer achter elkaar kampioen, maar alleen in dat derde seizoen maakten ze relatief veel doelpunten. We hadden simpelweg een geweldige defensie die uiteindelijk het verschil heeft gemaakt. Een 1-0 zege dient gerespecteerd te worden", zo stelde de momenteel clubloze oefenmeester tegenover La Gazzetta dello Sport.

"Mensen moeten eerst nadenken voordat ze een 1-0 afschilderen als een saai resultaat", ging de Italiaan verder. "Die uitslag behelst namelijk drie waarheden: het team heeft gewonnen, heeft geen doelpunt tegen gekregen en heeft gevochten om een tegengoal te voorkomen. Ik respecteer Roberto Mancini zeer en bovendien moet hij het doen met het materiaal dat hem beschikbaar wordt gesteld. De wijn smaakt naar de stok", aldus Capello in de Italiaanse krant.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner