10.10.2015 14:49

Sassuolo heeft best betalende shirtsponsor

Niet Juventus, AC Milan of Inter verdient op het hoogste niveau in Italië het meeste geld met de shirtsponsor, maar middenmoter Sassuolo Calcio doet het op dat gebied het beste. Dit blijkt uit een Italiaans onderzoek naar sponsors in de Serie A.

Calcio & Finanza ging op onderzoek uit en berekende dat de huidige nummer acht van de Serie A ongeveer 22 miljoen euro krijgt van Mapei. Het stadion van de club draagt daarnaast de naam van het merk, terwijl de eigenaar van het bedrijf ook eigenaar van de club is. Toch is het totaalbedrag van 22 miljoen euro voor de shirtsponsoring opvallend.

Topploegen als AC Milan en Juventus verdienen namelijk vijf miljoen euro minder via hun sponsoring. De Oude Dame is momenteel de regerend landskampioen, maar moet het dus met zeventien miljoen euro doen. Inter (dertien miljoen euro) en SSC Napoli (een kleine tien miljoen euro) volgen nog, maar daarna valt er een groot gat richting de kleinere clubs in Italië.

In de Serie A hebben AS Roma, Lazio Roma, US Palermo en koploper ACF Fiorentina geen shirtsponsor, waarbij de club uit Florence een goed doel op het tenue heeft staan. Het onderzoek naar shirtsponsoring stipt ook nog het grote verschil tussen Engeland en Italië aan. Zo krijgt Manchester United zestig miljoen euro via de shirtsponsordeal met Chevrolet, terwijl Chelsea (55 miljoen euro) en Arsenal (38 miljoen euro) het ook veel beter doen dan de Italiaanse ploegen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner