11.10.2015 11:42

Hoedt blij met Lazio: "Ik ben tevreden"

Debutant Wesley Hoedt houdt het overzicht terwijl hij de bal naar voren passt tijdens de wedstrijd Lazio - Udinese. (13-09-2015)
Debutant Wesley Hoedt houdt het overzicht terwijl hij de bal naar voren passt tijdens de wedstrijd Lazio - Udinese. (13-09-2015)

Wesley Hoedt krijgt meer speelminuten bij Lazio dan hij had verwacht. De verdediger dacht dat hij een aanpassingsperiode nodig had, maar is ondertussen een basisspeler bij Lazio.

Dat Hoedt al vier competitiewedstrijden en twee Europa League-wedstrijden speelde heeft te maken met de blessure van Stefan de Vrij. De rechtspoot is geblesseerd, waardoor de jongere Hoedt zijn positie moet invullen. "Ik ben blij dat ik de laatste weken veel minuten maak en dat ik me op die manier ook in de kijker van Jong Oranje kan spelen", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hoedt is blij met zijn progressie. "Over het algemeen ben ik tevreden met hoe het nu gaat."

Dat Hoedt in de basis staat, betekent niet dat alles goed gaat. Tegen SSC Napoli kreeg Lazio vijf goals tegen. "Van zo'n wedstrijd leer ik meer dan van tien goede wedstrijden. Natuurlijk hoor je weleens wat grappen voorbijkomen. Maar ik ben blij dat ik op dat niveau mag spelen", aldus de Nederlander. "Die wedstrijd had niet alleen ik, maar heel de ploeg het zwaar."

Hoedt speelt zondagmiddag met Jong Oranje tegen Slowakije onder de 21. Met Jong Oranje gaat het goed. De ploeg is nog ongeslagen in de kwalificatiereeks richting het EK 2017 in Polen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner