18.10.2015 22:39

Derby d’Italia eindigt op z'n Italiaans: 0-0

Binnen vijftien minuten zijn er al vier gele kaarten gegeven in het duel tussen Inter en Juventus. Hier gaan Felipe Melo (l.) en Juan Cuadrado (r.) opnieuw een duel aan. (18-10-2015)

Inter en Juventus hebben zondag weinig indruk gemaakt in wat een hele mooie wedstrijd kon zijn. Verdedigend hadden beide ploegen de zaakjes op orde, waardoor het duel in een gelijkspel eindigde: 0-0.

In het eerste kwartier ontstonden er niet bijster veel kansen. Dit had vooral te maken met het feit dat het spel voortdurend stillag vanwege overtredingen. Scheidsrechter Paolo Valeri deelde in het eerste kwartier maar liefst vier gele kaarten uit. Juan Cuadrado was in de openingsfase nog gevaarlijk, maar zijn schot in de korte hoek was niet moeilijk genoeg voor Samir Handanovič. De wedstrijd bleef fel, maar het duurde tot de dertigste minuut voordat er weer gevaar werd gesticht. Inter nam een korte corner, waardoor huurling Marcelo Brozović in alle vrijheid het doel onder vuur kon nemen. De Kroaat probeerde het, maar trof via de vingertoppen van Gianluigi Buffon de lat.

Ook in de tweede helft was het aftasten voor Juventus en Inter. De Oude Dame kwam meerdere malen dreigend richting het doel van Inter, maar Cuadrado koos vaak voor de verkeerde optie of gaf een verkeerde voorzet. Twintig minuten voor tijd leek dan toch de 0-1 te vallen, maar Sami Khedira schoof na een pass van Morata de bal op de paal. De teleurstellende derby, die vooral gekenmerkt werd door het Italiaanse schaakspel waarbij nauwelijks kansen werden weggegeven, eindigde dan ook in een bloedeloze remise, waarin wel acht gele kaarten werden uitgedeeld.

Door het gelijkspel loopt Inter de koppositie in de Serie A mis. Bij winst was de ploeg over ACF Fiorentina, dat eerder op de zondag verloor van SSC Napoli, gegaan, maar nu vindt Inter zichzelf terug op de derde plek, nog achter AS Roma. Juventus verspeelt al voor de zesde keer punten in acht competitiewedstrijden, waardoor de ploeg die de afgelopen vier jaar de beste was in Italië het moet doen met een veertiende plek in de vaderlandse competitie.

Door: Jos Boesveld