23.10.2015 16:14

Nedvěd nieuwe vice-president van Juventus

Pavel Nedvěd is vrijdag aangesteld als vice-president van Juventus. De oud-voetballer van de club werd vijf jaar geleden aangesteld als sportief directeur van de Italianen, maar maakt dus een promotie binnen de club.

Nedvěd sloot zijn carrière in 2009 af bij Juventus, waar hij in 2001 voor kwam te voetballen. Daarvoor maakte hij indruk bij Lazio Roma, dat hem in 1996 overnam van Sparta Praag. Nedvěd speelde 350 wedstrijden in de Serie A en werd in 2003 uitgeroepen tot speler van het jaar in zowel Italië als Tsjechië, terwijl hij in dat jaar ook de Ballon d'Or won voor beste voetballer ter wereld.

In Italië zijn ze in ieder geval heel erg blij met de oud-voetballer. "Pavel is ontzettend gegroeid in de laatste vijf jaar. Hij heeft nu de juiste vaardigheden en is een memorabel lid van onze staf", vertelde een bestuurslid op de persconferentie, die speciaal georganiseerd werd om het nieuws rondom Nedvěd aan te kondigen.

De vedette zelf blijft kalm onder het grote nieuws. "Mijn rol binnen de club zal niet heel veel veranderen. Ik blijf dagelijks in contact staan met de spelers en de trainer. Op het veld, waar ik het meeste kan helpen. Ik wil de president van de club bedanken voor het geloof in mij, omdat ik nu kan blijven werken voor een van de beste teams in de wereld."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner