13.11.2015 14:59

Szczęsny: "Hou van Arsenal, blij bij AS Roma"

Wojciech Szczęsny zit in een heuse tweestrijd. De Poolse doelman belandde op het tweede plan bij Arsenal en koos dit seizoen voor een verhuurperiode bij AS Roma. In Italië is hij basisspeler, maar bij zijn jeugdliefde loopt zijn contract nog lang door.

Szczęsny werd al op zestienjarige leeftijd vanuit Polen naar Londen gehaald, waarna hij in het seizoen 2010/2011 een basisplaats veroverde bij Arsenal. Lang bleef hij eerste keeper, maar vorig seizoen kwam David Ospina onder de lat te staan in het Emirates Stadium. Inmiddels is ook Petr Čech bij de selectie van Arsenal gehaald.

"Ik maak een besluit over mijn toekomst na het Europees Kampioenschap", vertelt Szczęsny tijdens de interlandperiode aan media uit zijn geboorteland. "Ik hou van Arsenal, maar ik ben blij bij AS Roma. Ik weet dat AS Roma mij wil, maar ik zie niet in waarom Arsenal daar niet hetzelfde over denkt. Het deed me pijn om Arsenal te verlaten, het was echt een moeilijke beslissing. Ik zie mezelf niet voor een ander team uit Engeland keepen."

Szczęsny staat nog tot medio 2018 onder contract bij de Engelse formatie en keepte sinds zijn komst naar AS Roma twaalf wedstrijden. Zijn contract bij de Italianen loopt aankomende zomer af. Het EK in Frankrijk valt precies tussen de seizoenen in.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner