15.11.2015 11:15

Morata: "We zijn weer het oude Juventus"

Met viermaal puntverlies in de eerste vijf competitiewedstrijden was de seizoenstart van Juventus meer dan dramatisch. Inmiddels draait de ploeg alweer wat beter met drie winstpartijen in de laatste vijf duels. Morata en zijn team krijgen het Juventus-gevoel weer terug.

"We zijn weer begonnen met winnen en we spelen ook weer beter de laatste tijd. Ons doel is om zoveel mogelijk punten te verzamelen voor de kerst en om door te gaan in de Champions League", legt de Spaanse spits uit in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

"We zijn weer het oude Juventus. We herontdekken onze honger om te winnen en we kunnen onze tegenstanders weer intimideren met ons spel." Juventus was de laatste vier jaar de beste in de Serie A, maar viel dus hard terug dit seizoen.

"Het is niet meer dan logisch dat we het moeilijk hebben na de vele veranderingen. Maar de kleedkamer blijft hetzelfde, de steunpilaren die al jaren bij de club rondlopen blijven. Het is belangrijk dat we de nieuwkomers laten beseffen wat het betekent om voor Juventus te spelen."

Door de slechte seizoenstart staat Juventus na twaalf wedstrijden op de zevende plek, met negen punten achterstand op koplopers ACF Fiorentina en Inter. "Als je kijkt naar de Italiaanse normen, staan we echt niet zo ver van de koppositie af. In andere competities is het misschien een moeilijke horde om negen punten goed te maken, maar in de Serie A kan iedereen van elkaar verliezen. Ik ben er dus zeker van dat we terugkeren naar de top."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner