15.11.2015 11:31

Montella aangesteld als trainer van Sampdoria

Vincenzo Montella is aangesteld als de nieuwe trainer van Sampdoria. De oud-trainer van koploper ACF Fiorentina werd nog voor het begin van het huidige seizoen op non-actief gezet door de formatie uit Florence en mag enkele maanden later alsnog vertrekken bij de club.

Montella maakte zich allesbehalve populair bij het bestuur en de fans van Fiorentina, door voor aanvang van eht huidige seizoen te stellen dat hij wel toe was aan een nieuwe uitdaging. De oud-spits van AS Roma vertelde dat hij na drie seizoenen weleens op zoek kon gaan naar een nieuwe club. Deze uitspraak schoot in het verkeerde keelgat bij de voorzitter van de club, die hem meteen op non-actief zette.

De Portugees Paulo Sousa nam de baan van Montella vanaf juli over en is inmiddels koploper van de Serie A. Toch wilde Fiorentina Montella niet zomaar laten gaan, aangezien de Italiaan formeel gezien nog een langlopend contract had bij de club. Sampdoria moest hierdoor onderhandelen over een transfersom, maar zondag bereikten beide ploegen een akkoord.

Het is nog niet bekend voor hoe lang Montella, die over twee periodes vier seizoenen speelde in het shirt van Sampdoria, heeft getekend. De club is momenteel middenmoter in Italië.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner