22.11.2015 22:58

Internazionale op kop in Serie A

Internazionale is zondagavond alleen op kop gekomen in de Serie A. De club versloeg voor eigen publiek het laaggeklasseerde Frosinone (4-0). Internazionale dankte de zege aan doelpunten van Jonathan Biabiany, Mauro Icardi, Jeison Murill en Marcelo Brozovic. De lijstaanvoerder koestert een voorsprong van twee punten op naaste belagers Fiorentina en Napoli.

Fiorentina kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Empoli, dat bij rust verrassend met 2-0 leidde. Invaller Nikola Kalinic redde met twee doelpunten nog een punt voor de club uit Florence. Napoli bleef Hellas Verona de baas (2-0). Lorenzo Insigne en Gonzalo Higuaín scoorden voor de club uit Napels.

Lazio kwam voor eigen publiek tegen Palermo niet verder dan een gelijkspel (1-1). Wesley Hoedt speelde de hele wedstrijd voor de Romeinen. Ricardo Kishna mocht pas in de slotfase invallen en Edson Braafheid bleef het hele duel op de bank.

AS Roma

AS Roma verloor zaterdag al twee punten tegen Bologna (2-2). Miralem Pjanic en Edin Dzeko scoorden voor de club waar Kevin Strootman snel zijn rentree hoopt te maken. De achterstand van AS Roma op koploper Internazionale is opgelopen tot drie punten. Juventus vond door een zege op AC Milan (1-0) voorzichtig aansluiting met de subtop van de Serie A.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner