27.11.2015 21:33

Topclubs jagen weer op goaltjesdief Shakhtar

Shakhtar Donetsk kan komende winter weer een mooie slag slaan op de transfermarkt. De club uit Oekraïne heeft schijnbaar een goed oog voor talentvolle Brazilianen en heeft met Alex Teixeira weer een pareltje rondlopen. Naar verluidt zijn diverse topclubs uit Europa geïnteresseerd in hem.

Willian (Chelsea) en Douglas Costa (Bayern München) zijn enkele spelers die bij Shakhtar Donetsk furore maakten, om vervolgens de stap naar de Europese top te maken. Alex Teixeira staat dit seizoen op 23 doelpunten in 23 wedstrijden, waarvan negentien goals in dertien competitiewedstrijden, en naar eigen zeggen is de interesse in hem groot.

"Ik heb gezien en gehoord dat Chelsea, Juventus en Paris Saint-Germain een aanbieding hebben gedaan", vertelt hij in Braziliaanse media. "Ik ben erg blij met de aanbieding van Chelsea, een grote club in Europa. Mijn zaakwaarnemer zoekt het uit. Ik heb met veel mensen gesproken over mijn wens om naar de Premier League te gaan. In mijn ogen is het de beste competitie ter wereld."

Shakhtar Donetsk is inmiddels uitgeschakeld in de Champions League, maar heeft nog kans om te overwinteren in de Europa League. "Ik denk niet dat Shakhtar  mij in januari wil laten gaan, maar anders aan het einde van het seizoen", kijkt Alex Teixeira alvast vooruit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner