29.11.2015 17:10

AS Roma verrassend onderuit op eigen terrein

AS Roma heeft opnieuw een tegenvaller moeten incasseren. De Romeinse ploeg van trainer Rudi Garcia liet zich zondag in het eigen Stadio Olimpico verrassen door Atalanta: 0-2. AS Roma blijft daardoor steken op de vierde plaats in de Serie A, drie punten achter koploper Internazionale.

De Romeinen werden dinsdag in de Champions League vernederd door FC Barcelona (6-1). Eerherstel tegen Atalanta bleef zondag uit. De bezoekers uit Bergamo, met Marten de Roon als invaller, pakten de winst door doelpunten van Alejandro Gómez en Germán Denis (strafschop).

De slotfase werd ontsierd door drie rode kaarten. Bij AS Roma moest invaller Maicon met rood van het veld, nadat hij een doorgebroken speler had neergehaald. Atalanta raakte Guglielmo Stendardo en Alberto Grassi in de laatste minuten kwijt, beiden met twee keer geel.

Nieuwkomer Frosinone versloeg met Hellas Verona de hekkensluiter van de Serie A (3-2). Udinese won met dezelfde cijfers bij die andere club uit Verona, Chievo. De Franse spits Cyril Théréau was twee keer trefzeker voor de bezoekers uit Udine. Carpi, ook nieuw in de Italiaanse topcompetitie, pakte bij Genoa de tweede overwinning van het seizoen (1-2). Invaller Marco Borriello was belangrijk met een doelpunt en assist, bij de winnende treffer van Cristian Zaccardo.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner