29.11.2015 20:05

Garcia vecht door, maar ontslag dreigt

Voor trainer Rudi Garcia van AS Roma dreigt ontslag. De 51-jarige Fransman, die sinds 2013 in de Italiaanse hoofdstad werkt, verkeert met de Romeinen in een sportieve crisis.

Na de afstraffing dinsdag in de Champions League door FC Barcelona (6-1) moest AS Roma zondag voor eigen publiek ook een nederlaag incasseren tegen Atalanta (0-2). "Er is niet één persoon schuldig aan deze nederlagen, we dragen allemaal schuld", zei Garcia. "Ik geef niet op, ik vecht door."

De Franse trainer leidde AS Roma twee keer naar de tweede plaats in de Serie A. De ploeg van de langdurig geblesseerde Kevin Strootman kan het laatste stapje echter maar niet zetten. AS Roma liet zondag tegen Atalanta de kans liggen om, in elk geval voor even, aan kop te komen.

Volgens Italiaanse media krijgt Garcia nog twee wedstrijden de kans de Romeinen aan de praat te krijgen, anders moet hij vertrekken. 'We hebben een zware week achter de rug, maar mijn spelers kunnen nu laten zien wat ze waard zijn", zei de trainer. "Ik heb vertrouwen in deze groep."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner