04.12.2015 22:52

Juventus pakt belangrijke winst bij Lazio

Juventus heeft vrijdag de winst gepakt bij Lazio. Onder aanvoering van de uitblinkende Argentijnse aanvaller Paulo Dybala won de Oude Dame in Rome met 2-0. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri klom daardoor op naar de vijfde plaats in de Serie A, vier punten achter koploper Napoli. Het Nederlands getinte Lazio blijft steken op de tiende plaats, met al twaalf punten achterstand op de top.

Bij de Romeinen had Ricardo Kishna vrijdag een basisplaats gekregen van trainer Stefano Pioli. De oud-Ajacied werd al in de rust weer gewisseld. Juventus leidde na 45 minuten met 2-0, met dank aan Dybala. Uit een actie van de Argentijn werkte Santiago Gentiletti de bal al in de zevende minuut in eigen doel. De spits verdubbelde de Turijnse voorsprong zelf na een half uur.

Wesley Hoedt en Edson Braafheid bleven op de bank bij Lazio, waar de geblesseerde Stefan de Vrij ontbrak.