06.12.2015 17:27

De Roon maakt zijn eerste goal in de Serie A

Marten de Roon heeft zondag zijn eerste doelpunt gemaakt in de Italiaanse Serie A. De middenvelder van Atalanta Bergamo besliste het duel met US Palermo in de 80e minuut door de 3-0 te maken.

Het werd een eenvoudige middag voor Atalanta Bergamo, dat via Germán Denis na achttien minuten spelen op voorsprong kwam. Zeven minuten was het weer raak voor Atalanta, dat door een goal Nicolo Cherubin op 2-0 kwam. De Roons doelpunt was de beslissing in de wedstrijd. Een opvallende rol was weggelegd voor Giulio Migliaccio, die in de 78e minuut in het veld kwam en in diezelfde minuut met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Atalanta Bergamo is door de overwinning geklommen naar de zevende plaats in de Serie A. De subtopper pakte in vijftien wedstrijden 24 punten, dat zijn er negen minder dan koploper Inter. De Roon speelt een grote rol bij de knappe prestaties van Atalanta Bergamo. De Nederlander, die deze zomer overkwam van sc Heerenveen, deed tot op heden in elke wedstrijd mee. Hij begon - op één duel na - iedere keer in de basis.